torstai 4. heinäkuuta 2019

JEESUKSEN TULEMUS 6/20


Osa 6. Kristus, syntisten puolustaja


Lapseni! Kirjoitan tämän teille, ettette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.

2. Hän on meidän syntiemme sovitus, eikä vain meidän vaan myös koko maailman. (1. Joh. 2.)



(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: 1Joh. 2:1-2)

 Kristus on puolustajamme


1.Kun Johannes haluaa erityisesti korostaa jotakin asiaa, hän käyttää puhuttelusanaa "lapsukaiseni". Todennäköisesti hän oli johdattanut kirjeen lukijat uskoon ja piti heitä sen vuoksi hengellisinä lapsinaan. Se, mitä hän on kirjoittanut synnin laajasta hallintavallasta, voi johtaa väärinkäsitykseen. Joku voi suhtautua niin kevyesti syntikysymykseen, että arvelee ihmisen olevan kokonaan vapaa vastuusta. Miksi joku pitäisi tuomita sellaisesta, mitä ei voi välttää? Johannes kiirehtii torjumaan tällaiset päätelmät. Synti on täysin vierasta kristilliselle ihanteelle. Tässä puhutaan tietoisista tekosynneistä.

2."Ja hän"- hän itse, joka on aina läsnä oleva puolestapuhuja eli asianajaja. Hän pystyy puolustamaan, koska hän on "sovitus". Hän on kaikki, mitä me tarvitsemme päästäksemme oikeaan suhteeseen Jumalaan. Vrt. 4:10; 2 Kor 5:21. Kristuksen sovitus ulottuu yhtä laajalle kuin syntikin, kun taas hänen tehtävänsä puolustajana Isän luona rajoittuu vain niihin, jotka uskovat häneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti